Het hebben van tegels in huis geeft niet alleen een klassieke, tijdloze look, het brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo zijn tegels makkelijk om schoon te maken en veranderen niet van vorm door hitte of vocht. In deze blog lees je over de voordelen van tegels in huis en worden er twee opties uitgeschreven, die wat interessanter zijn om naar te kijken dan de veelvoorkomende witte of zwarte vierkante tegels. Het hoeft niet saai te zijn, ook tegels in huis niet!

Voordelen

Om te beginnen met de voordelen van het hebben van tegels in huis. Zoals al gezegd zijn tegels gemakkelijk schoon te maken en ze zijn relatief onderhoudsvrij. Vrijwel alle schoonmaakmiddelen kunnen gebruikt worden op tegels. Ook nemen tegels geen vocht op en veranderen niet van vorm, zoals hout wel lichtelijk kan doen. In tegels zitten geen gleuven in waar viezigheid of bacteriën in kunnen zitten. Tegels zijn erg sterk en slijten niet, waardoor het een goede investering is. Ze gaan lang mee en er kan lang van genoten kan worden. Tegels kunnen ook nog eens goed gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Dit is vooral fijn in de woonkamer of slaapkamer, waar vloerverwarming veel gewenst is. Als laatste voordeel: er zijn veel verschillende soorten tegels die verschillen in vormen en kleuren. Er bestaan tegels perfect voor elke kamer en elke sfeer in huis. Er kan gekozen worden voor vierkante tegels, maar wat dacht je van hexagon of terrazzo tegels

Hexagon tegels

Hexagon tegels hebben de vorm van een hexagoon en zijn dus zeshoekig. De tegels worden ook wel honinggraat tegels genoemd, aangezien de vorm is afgeleid van een honinggraat. Deze vorm geeft een speels effect op de vloer of muur, zeker wanneer er gespeeld wordt met verschillende kleuren. Het zal een eyecatcher zijn in iedere ruimte en de tegels passen ook in iedere ruimte. Vooral in de keuken en badkamer wordt het leuke effect van hexagon tegels aanbevolen. Kijk eens naar hexagon tegels keuken online voor meer ideeën voor de tegels in de ruimte. Populaire kleuren voor hexagon tegels zijn zwart, wit, groen, grijs, blauw, roze en goud. Welke past het beste in jouw huis?

Terrazzo tegels

Terrazzo tegels, of granito tegels, bestaan uit fragmenten van marmer, cement, kalk, kiezelsteen of glas die in het oppervlak worden verwerkt. Dit effect geeft een authentieke, stoere sfeer. De decoratieve patronen van terrazzo tegels staan elegant op veel plekken in huis, zoals in de badkamer. Terrazzo tegels zijn vochtbestendig en passen dus goed in vochtige plekken, zoals de badkamer of keuken. Er kan gekozen worden voor kleinere formaten tegels, meestal gebruikt voor wanden, of grotere tegels, gebruikt als vloer. Beide tegeltypes zijn interessant om naar te kijken en brengen een eigen sfeer mee naar de kamer waar het aangelegd wordt. Is het eindelijk tijd voor tegels in huis?